Kampuskartta, saapumisohjeet ja esteettömyys

KAMPUSKARTTA

Kuopion kampusrakennusten välillä on helppo liikkua kävellen. Ensisijainen tapahtumapaikka on Snellmania, mutta työryhmiä voidaan sijoittaa seuraaviin rakennuksiin:

  • Snellmania & Melania, Yliopistonranta 8 
  • Canthia & Medistudia & Mediteknia, Yliopistonrinne 3
  • Tietoteknia, Savilahdentie 6

Kampuksilla palvelee useita lounasravintoloita:

  • Ravintola Snellmania sekä kahvila Café Snellari Snellmania-rakennuksessa
  • Ravintola Canthia Canthia-rakennuksessa
  • Ravintola Mediteknia Mediteknia-rakennuksessa
  • Ravintola Tietoteknia Tietoteknia-rakennuksessa
Rakennuskohtaiset kartat (käytössä olevat tilat ympyröity punaisella). Karttoihin on lisätty tiedot sisäänkäynneistä. Kartat päivitetty 12.3.2024.

TILOJEN ESTEETTÖMYYS

Suuri osa yliopiston tiloista on esteettömiä ja käyttökelpoisia eri vammaisryhmille. Kampuksille on järjestetty inva-pysäköinti ja esteettömyys on huomioitu myös ulkoalueiden kulkureiteissä mm. rakenneratkaisuissa ja talvikunnossapidossa. Rakennusten pääsisäänkäynnit on varustettu inva-luiskilla ja ovissa on pääsääntöisesti myös avauspainikkeet. Rakennusten naulakoista löytyy eri korkeudella olevat säilytysmahdollisuudet. Hissipainikkeet on merkitty pistekirjoituksella ja joissakin hisseissä on myös ääniopasteet. Kaikista rakennuksista löytyvät hissit ja inva-wc:t, joille on opasteet. Kuopion kampuksen ravintolat ovat esteettömiä. Auditoriossa SN100 on induktiosilmukka.

SAAPUMISOHJEET KUOPIOON

Kuopioon on hyvät kulkuyhteydet junalla tai linja-autolla. Linja-autoasemalta ja rautatieasemalta on hieman yli kahden kilometrin matka Kuopion kampukselle. Kuopioon pääsee myös lentäen. Lentoasema on noin 14 kilometrin päässä Kuopion keskustasta.

LIIKKUMINEN KUOPIOSSA

Kuopion kampukselle on hyvät bussiyhteydet. Reittiopas löytyy osoitteesta https://kuopio.digitransit.fi/ sekä Vilkku- ja Waltti-mobiilisovelluksista, joista voit ostaa mobiililippusi suoraan. Voit myös maksaa lippusi käteisellä tai lähimaksulla. Mobiililippu ja lähimaksulla ostettu AB-vyöhykkeen lippu maksavat 2,70 €, käteisellä 3,80 €. Mobiilisovelluksella voit myös ostaa vuorokausilipun (8,70 €, lisävuorokausi 4,40 €).

Reittioppaaseen voit kirjoittaa määränpääksi rakennuksen nimen tai lähimmän bussipysäkin nimen. Keskustan suunnasta (eli myös juna-asemalta tai matkakeskukselta) saapuessa Snellmanian, Melanian ja Tietoteknian lähin bussipysäkki on nimeltään Snellmania E. Canthialle lähin pysäkki on Canthia E. Medistudialle tai Mediteknialle saavuttaessa voi tulla joko Harjula P-pysäkille tai Canthia E-pysäkille.

Taksipalveluja Kuopiossa tarjoavat muun muassa Kuopion Taksiykköset Oy (puh. 0200 111 01) ja VieVie Sinut Oy (puh. 0100 0700).

PYSÄKÖINTI

Kuopion kampusalueen pysäköinti on maksullista ma-pe klo 7-16. Muina aikoina pysäköinti yliopiston alueella on maksutonta. Pysäköintimaksut eivät koske invapysäköintiä. Lyhytaikaisen vieraspysäköinnin tuntihinta on 1 euroa, enimmillään kuitenkin 6 euroa vuorokautta kohden. Lyhytaikaisen pysäköinnin maksun voi suorittaa maksuautomaattiin tai mobiilimaksuna.  Maksu oikeuttaa pysäköimään kaikilla yliopiston luvan vaatimilla paikoilla, pois lukien lämmitystolppapaikat.

Lisätietoa

Facebooktwittermailby feather