2014

WESTERMARCK-SEURAN VALTAKUNNALLISET SOSIOLOGIPÄIVÄT ROVANIEMELLÄ 27.–28.3.2014

LAPIN YLIOPISTO

Sosiologia kysyy toistuvasti: miten yhteiskunta on mahdollinen? Vastauksiksi on tarjottu normeja, sosialisaatiota, rakenteita, vuorovaikutuksessa ja vaihdossa syntyvää koheesiota, joskus silkkaa eloonjäämisen pakkoa: ihmisten riippuvuutta toisistaan. 

Vuoden 2014 Sosiologipäivien teema Kiinnipitävät siteet uudistaa sosiologian peruskysymyksen. Yhden teoreettisen vastauksen sijaan päivillä tarkastellaan konkreettisesti sitä, mikä ihmisiä kiinnittää toisiinsa, kuinka yhteisöt syntyvät, toiminta verkostoituu ja sidokset syntyvät sekä kuinka tavat tapaistuvat.

Teeman toisena puolena on sen kysyminen, millä torjutaan, ulossuljetaan ja mitä – kenties aiemmin – yhteisöjä ja yhteisyyttä muodostaneille siteille, kuten kansalaisuudelle tai politiikalle on tapahtunut globalisoitumisen myötä. Olemmeko matkalla kohti maailmaa, jossa harvoista koostuva taloudellinen (ja poliittinen) eliitti kokee kansainvälisesti sosiaalista koheesiota keskenään muiden eläessä kaikkien sota kaikkia vastaan -olosuhteissa?

Lapin yliopistossa järjestettävät Sosiologipäivät huipentuivat Sosiologia-lehden 50-vuotisjuhlaan.

Facebooktwittermailby feather